Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2010

Vovos, ο φυσιοδίφης

Ο Βοτανικός πριν τα έργα του φυσιοδίφη Vovos
Σας μεταφέρω κάποια από τα λεγόμενα του κυρίου Βωβού για το έργο στο Βοτανικό. Όλη η συνέντευξη εδώ, η οποία δόθηκε στο 'ΘΕΜΑ' και την αναπαρήγαγαν τα ‘πράσινα νέα’.
Θα σταθώ σε κάποια συγκεκριμένα κομμάτια της συνέντευξης όπου έχουν τεράστια σημασία για την περιβαλλοντική σκηνή της χώρας.

1 ‘…Μετά την προσφυγή του 2006 υπήρξε άμεση πολιτική πρωτοβουλία να υλοποιηθεί το θέμα και να λυθεί, γιατί είναι πραγματικά το πρώτο και το μεγαλύτερο μεταπολιτευτικό έργο, το οποίο έχει πραγματικά πολύ μεγάλη περιβαλλοντική σημασία…’ και ‘…Το βασικό κομμάτι του εγχειρήματος είναι η κατεδάφιση της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, όπου θα δημιουργηθεί ένας χώρος 25 στρεμμάτων με 1.500 θέσεις στάθμευσης και ένας πυρήνας πράσινου, που είναι τόσο σημαντικός για την Αθήνα…’

Έψαξα στο λεξικό αλλά και στο ίντερνετ και τελικά κατέληξα πως με τον κύριο Βωβό εννοούμε το ίδιο πράγμα με την λέξη μεταπολίτευση. Και ναι, διατείνεται πως το γήπεδο του Παναθηναϊκού είναι το πρώτο έργο της μεταπολίτευσης με τόσο τεράστια περιβαλλοντική σημασία. Ευτυχώς τα 25 στρέμματα που θα γίνουν πράσινα στην Αλεξάνδρας αντισταθμίζουν τους δεκάδες χιλιάδες τόνους μπετό στην Κηφισίας που φέρουν το όνομα και την υπογραφή του (στην κυριολεξία). Με άλλα 25 στρέμματα πράσινο και η Greenpeace θα τον ανακηρύξει τιμητικά πρόεδρο της οργάνωσης στην Ευρώπη.

2 ‘…Βοτανικός, που είναι μόλις 3 χιλιόμετρα από το κέντρο της Αθήνας και όταν ξεκινήσαμε την κατασκευή βρήκαμε περίπου 1.000 Αθίγγανους να μένουν εκεί’.

Ο Σαρκοζί φέρεται να ξεσήκωσε το σχέδιο για την επιστροφή των τσιγγάνων στα Βαλκάνια από τις επιχειρηματικές κινήσεις του κυρίου Βωβού. Ούτε ένα ευχαριστώ δεν άκουσε όμως ο Άρης μας και το έχει πάρει κατάκαρδα.

3 ‘…Είπαν απλώς ότι εμείς αυτή τη στιγμή θέλουμε να δούμε πως μπορούμε να περιορίσουμε ένα ποσό το οποίο από τα 95 εκατομμύρια ευρώ, πήγε στα 150-160 εκατομμύρια και αυτό είναι ένα ζήτημα…’

Ο Βοτανικός μετά τα έργα του φυσιοδίφη Vovos
Εδώ έκανες φάουλ αγαπημένε… Τo κόστος εκτοξεύτηκε εξαιτίας της τεχνητής λίμνης για τους κορμοράνους που υποσχέθηκες στην θέση του εμπορικού κέντρου. Τέτοιος Φυσιολάτρης πρώτη φορά βάζει το συμφέρον του περιβάλλοντος πάνω από το επιχειρηματικό του συμφέρον. Πρόσεχε Άρη… όσοι μπλέξανε την αγάπη για το περιβάλλον με τα επαγγελματικά καταστράφηκαν. Άστο να πάει στο δίαολο ρε παιδάκι μου! Ήδη έχεις κάνει τόσα και τόσα για το περιβάλλον, δεν θα βρεθεί κανένας να σε κατηγορήσει για το ότι δεν κατάφερες να κάνεις Αμαζόνιο τον Βοτανικό. Όλοι θα ξέρουν ότι προσπάθησες.
 
Ζήτω το περιβάλλον, ζήτω το οικολογικό τσιμέντο, ζήτω οι κορμοράνοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: