Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2010

Κλισέ: Δεν έχω μαγικό ραβδί

Επιτέλους η ΑΕΚ βρήκε τον Γκάνταλφ της
Πόσες και πόσες φορές τι έχουμε ακούσει την έκφραση αυτή... τελευταίος που την είπε είναι ο άρτι αφιχθείς προπονητής της αεκ, Χιμένεθ. Διαβάστε εδώ όλες τις δηλώσεις του. Γιατί το λένε όλοι οι καινούριοι προπονητές μετά από μια μεγάλη νίκη;

Υπάρχει μια πολύ ενδιαφέρουσα ιστορία πίσω από αυτήν την έκφραση. Και είναι γεγονός πως στην Ιρλανδία του 1883 είχαν σημειωθεί κάποια δυσάρεστα επεισόδια με πρωταγωνιστή έναν πρωτοεμφανιζόμενο προπονητή. Κάνοντας μια ιστορική αναδρομή, τάξιδεύουμε στην Galway United, όπου ντεμπουτάρισε ένας προπονητής ονόματι Eunan Berrin. Είχε μόλις αναλάβει την ομάδα μετά από ένα πολύ κακό σερί του προηγούμενου προπονητή Ivar Lawton, που ήταν και η σημαία του συλλόγου ( φόρεσε την φανέλα του για έντεκα χρόνια και τον προπονούσε για άλλα οκτώ). Στον πρώτο του αγώνα εναντίον της φορμαρισμένης Shamrock Rovers κέρδισε εκτός έδρας με 0-3. Τα διθυραμβικά σχόλια του τοπικού τύπου ανέφεραν:

‘Ο μάγος Eunan Berrin μεταμόρφωσε με το μαγικό του ραβδί την ομάδα σε μόλις έναν αγώνα και κατάφερε να πάρει το διπλό σε μια έδρα που είχε να σπάσει από το 1872’.

Δεν ήθελε και πολύ για να ξεσηκωθεί η τοπική κοινωνία στο ψαροχώρι Galway. Πήγαν σπίτι του προπονητή, με πρωτοστάτες τον παπά, τον δήμαρχο και τον πρώην προπονητή της ομάδας Ivar, βγάλανε όλη την οικογένεια στην κεντρική πλατεία του χωριού και τους κάψανε με συνοπτικές διαδικασίες με την κατηγορία της μαγείας. Από τότε υπάρχει εκκλησιαστικός όρκος στην Ιρλανδία που δίνουν όλοι οι προπονητές σύμφωνα με τον οποίο ορκίζονται ότι δεν θα χρησιμοποιήσουν οποιαδήποτε από τις σκοτεινές τέχνες για να αποσπάσουν διπλό από αντίπαλη ομάδα.

Ο Σάρουμαν στην τελευταία συνέντευξη τύπου ως coach της ΑΕΚ
Στα δικά μας τώρα όμως. Έχετε προσέξει πως οι γυμναστές και οι φροντιστές δεν έχουν βγει να δηλώσουν ποτέ τίποτα; Έχει βγει καμιά βρώμα πως οι προπονητές έχουν μαγικό ραβδί και προσπαθούν να το διαψεύσουν; Μήπως όντως έχουν και στο τέλος του αγώνα το δίνουν σε έμπιστο άτομο της ομάδας (γυμναστές ή φροντιστές λέω με το φτωχό μου μυαλο...) για να το βγάλουν λαθραία και κάτω από τη μύτη της αστυνομίας έξω από το γήπεδο; Και επιτέλους πότε θα δώσει συνέντευξη τύπου και σαφείς απαντήσεις το Συμβούλιο των Μάγων της Κόκκινης Λίμνης για το κλεμμένο κοντέινερ στον Αστακό που εικάζεται πως ήταν γεμάτο μαγικά ραβδιά;

Δεν θα ανεχτούμε άλλη κοροϊδία!

Ζήτω ο μεταμορφωμένος Σκόκο, ζήτω ο μάγος Χιμένεθ, ζήτω ο Φρόντο ο δαχτυλιδοκουβαλητής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: