Σάββατο 2 Οκτωβρίου 2010

Το πιτόγυρο και ο ντοπέ κύριος Κονταδόρ

Δύο γύρους Γαλλίας απ' όλα χωρίς κρεμμύδι και ντόπα
Ο Κονταδόρ κυρίες και κύριοι είναι ένας από τους πιο γνωστούς ποδηλάτες στον κόσμο, κάτι που οφείλεται στις πολλές διακρίσεις στον γύρο Γαλλίας. Πιάστηκε όμως ντοπέ (διαβάστε εδώ) και τώρα περιμένουμε την ετυμηγορία της WADA για να δούμε τι θα γίνει. Όπως λέει και ο ίδιος έφταιγε το κρέας που έφαγε για την ουσία κλενβουτερόλη που βρέθηκε στο αίμα του. Και ήρθε η ώρα να θίξουμε ένα τεράστιο ζήτημα.

Τα ντοπαρισμένα πιτόγυρα που κυκλοφορούν στην αγορά έχουν πλέον πολλαπλασιαστεί. Το τι τρώμε πια σε αυτή την χώρα είναι σίγουρο πως κανείς δεν ξέρει. Το κακό είναι πως το εξάγουμε και στην Γαλλία. Τα ρεπορτάζ αναφέρουν πως ο πρωταθλητής έκανε στάση στο μαγαζί 'le pitogiro de Jean' ή 'πιτόγυρο του Γιάννη' όπου σέρβιραν αρνάκι γάλακτος από την Έδεσσα.

Για να γυρίσουμε όμως στα δικά μας να πούμε και πως ο Κεντέρης και η Θάνου είχαν πάει για φαγητό στα γνωστά βλάχικα όπου εκεί δοκιμάσανε το περιώνυμο 'Κοντοσούβλι της Δύναμης' με τον προπονητή τους Κώστα Τσέκο. Επίσης η απαγορευμένη ουσία που βρέθηκε στην Αθανασία Τσουμελέκα στο Καρπενήσι προερχόταν από το διάσημο 'Κοκορέτσι τη Οργής' που ήταν σπεσιαλιτέ τοπικού εστιατορίου.

Εμείς απλά ευχόμαστε στον γύρο της Γαλλίας να πρωτοπορεί στο χώρο της ντόπας και να συνεχίσει αφειδώς να μας δείχνει δείγματα της δουλειάς του. Η ντόπα περιμένει πολλά απο την ποδηλασία. Θέλουμε επιτέλους να θεωρείται γεγονός αξιομνημόνευτο από τις εφημερίδες ότι κάποιος δεν ήταν ντοπέ στο γύρο Γαλλίας, όχι ότι κάποιος ήταν.

Ζήτω ο κλάδος ελαίας, ζήτω το εύ αγωνίζεσθαι

Δεν υπάρχουν σχόλια: