Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2010

Κλισέ Playstation

Διάβαζα το αφιέρωμα της ‘Εξέδρας’ στον Κώστα Φορτούνη, τον πιτσιρκά του αστέρα τριπολης. Απ’ ότι είδα στον ελεύθερό του χρόνο του αρέσει να παίζει με τους φίλους του Playstation. Ε αυτό κι αν είναι πλέον κλισέ. Καταρχήν κανένας δεν παίζει Xbox; Όλοι Playstation δηλαδή; Το Wii δεν το ακουμπάει κανένας; Τι γκρίζα διαφήμιση για την Sony είναι αυτή. Οι προπονητές γιατί δεν λένε από την άλλη ότι ‘μαζευόμαστε με άλλους προπονητές και παίζουμε football manager’; Ας εξετάσουμε όμως μερικές κόντρα-απαντήσεις στην ερώτηση: Τι κάνεις στο ελεύθερο χρόνο σου;

Κόντρα απάντηση Νο1: Συνήθως παίρνω τηλέφωνο τους συμπαίκτες μου και κανονίζουμε μια βραδιά ποίησης και λογοτεχνίας. Τις προάλλες ο Σισέ μας διάβασε αποσπάσματα από Σιμόν ντε Μποβουάρ, Ο Νινης κάτι από καββαδία (είχε ταξιδιάρικη διάθεση μετά τις φήμες για μεταγραφές) και ο Στέφανος Σιόντης ποιήματα από Καρυωτάκη, κάτι που είναι λογικό, αφού τον έχει πάρει από κάτω με τους τόσους τραυματισμούς του. Τηλεφωνική παρέμβαση έκαναν οι: Κοντρέρας που δίαβασε ερωτική και επαναστατική ποίηση του Πάμπλο Νερούντα και Σαλιμ Αρας με τον Ραφικ Τζιμπούρ που ανέγνωσαν στη μητρική τους γλώσσα δοκίμια του Καμί. Ανυπομονούμε να το ξανακάνουμε!

Κόντρα απάντηση Νο2: Κάθε Δευτέρα, στο ρεπό μας, μαζευόμαστε και κάνουμε ‘Μαγειρικές του κόσμου’ και ο καθένα μαγειρεύει φαγητά από την χώρα του! Δυστυχώς μπορούμε να το κάνουμε μόνο όσοι είμαστε στη βασική ενδεκάδα γιατί οι άλλοι έχουν κανονικά προπόνηση. Αν σας πω πως οι παίκτες σκίζονται για να πάρουν φανέλα βασικού για να έρχονται στη μαγειρική της δευτέρας θα το πιστέψετε; Κι όμως! Στην προηγούμενή μας μαγειρική συνάντηση μεγάλη επιτυχία είχαν τα τυροπιτάκια του Μέλμπεργκ (αν και πολλοί ήταν σίγουροι πως τα είχε πάρει κατεψυγμένα από τα ΙΚΕΑ), η παέλια του Ριέρα, η σούπα με εντόσθια του Γκσμπούρνιγκ και τα φαλάφελ του Τζιμπούρ.

Ζήτω η Sony, ζήτω το Pro

Δεν υπάρχουν σχόλια: