Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2010

19/09/2010: Όταν κατέρρευσε το σύμπαν

Περιμένετε φυσικά να σχολιαστεί η τρίτη αυτή αγωνιστική έτσι δεν είναι; Ο παναθηναικός και ο ολυμπιακός δεν βλέπονται, οι οπαδοί τους πλακώνονται με τα ΜΑΤ, ο παοκ βαριέται που ζει, στην αεκ δεν έδωσαν 3 πέναλτι, ο αρης έχασε με 1-0 και κατασφάξανε τη λάρισα. Συνηθισμένα πράγματα δηλαδή που περιμένουμε να συμβούν σε κάθε αγωνιστική. Ήταν όμως ένα ακόμα συνηθισμένο Σαββατοκύριακο; Αμ δε!
Simon Templar. Ο δεικτικός.
Η μεγάλες εξελίξεις ήταν στη football league. Β εθνική για να συνεννοούμαστε. Εκεί έγινε το αδιανόητο. Βρέθηκε άνθρωπος να κατηγορήσει τον Παναγιώτατο, Ευσεβέστατο πρόεδρο του λεβαδειακού για δωροδοκία. Είναι δυνατόν!; Μιλάνε σοβαρά; ποιος τόλμησε; από πού κι ως πού ένας τσουτσεκοτερματοφύλακας τολμά ακόμα και να πιάσει στο στόμα του τον Παναγιώτατο; Τέτοια ντροπή είχα να νιώσω απ' όταν κατηγόρησαν τον Μάικλ Τζάκσον για παιδεραστία και τον Μπιλ Κλίντον για σεξουαλική παρενόχληση. Δυστυχώς τα νέα παιδιά δεν σέβονται τίποτα πια... Όταν όμως αποκαθηλώνουμε έτσι σύμβολα και προσωπικότητες, τότε είναι φυσιολογικό να σκύβουμε με θλίψη το κεφάλι, όταν τα παιδιά μας θα μας ρωτούν 'Μπαμπα, μπαμπά σαν ποιον να γίνω όταν μεγαλώσω;'. Πού θα είναι τότε ένας κολοσσός του μεγέθους του Κομπότη, του Μακη του Ψωμιάδη, του Μπέου για να πω στο παιδί μου περήφανα 'Να! Σαν αυτούς να γίνεις υιέ μου! Να σε καμαρώνω!'

Ευτυχώς που έχει καταργηθεί η θανατική ποινή, γιατί θα ήμουν από τους πρώτους που θα ζήταγαν το κεφάλι του τερματοφύλακα επί πίνακι.

Σύμφωνα με πιο πρόσφατες δηλώσεις του Κομπότη:
"...Είχα την εντύπωση ότι αυτοί οι μέθοδοι των δήθεν καταγγελιών πριν από έναν ποδοσφαιρικό αγώνα, με σκοπό μόνο να δημιουργηθεί η κατάλληλη ατμόσφαιρα, είχαν εκλείψει προ πολλού… Όταν διαπίστωσα ότι εφαρμόζονται με επιτυχία και σήμερα, προσέφυγα στη δικαιοσύνη και δεσμεύομαι ότι δεν θα σταματήσω την προσπάθειά μου ώστε με κάθε νόμιμο μέσο να τους κλείσω στη φυλακή..."
Να θυμηθούμε τώρα και τι έγινε πέρυσι στη Λιβαδειά, όπου ο Παναγιώτατος δημιούργησε μια πολύ ωραία γιορτινή ατμόσφαιρα,  σε αγώνα με τον ΠΑΣ, που θα έκρινε εν πολλοίς την παραμονή μια εκ των δυο ομάδων στην κατηγορία.

Ζήτω οι τερματοφύλακες, ζητω οι σωματοφύλακες, ζήτω ο Simon Templar

Δεν υπάρχουν σχόλια: