Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2010

Και μαζική επίθεση και μαζική άμυνα και μαζικά συλλαλητήρια

Ο εκτορ ραούλ κόυπερ το δήλωσε. Θέλει μαζική άμυνα και μαζική επίθεση. Έδειξε και στους παίκτες αυτό το βίντεο για καταλάβουν τι ακριβώς θέλει να πει. Η τακτική του νεροβούβαλου είναι κάτι το εντελώς καινούριο και εφαρμόζεται μόνο στις ακαδημίες του Αγιαξ και της Μπόκα Τζούνιορς.


Ήδη οι μεγαλύτερες ομάδες διοργανώνουν σαφάρι για να διδάξουν στους παίκτες πως οι τακτικές των νεροβούβαλων της σαβάνας μπορούν να μεταφερθούν στο γήπεδο και να ενσωματωθούν στην τακτική του κούπερ 'μαζική άμυνα, μαζική επίθεση'.

Ο κούπερ είχε πρόβλημα γιατί πολλές φορές οι παίκτες δεν ξέρουν αν η ομάδα είναι στην επίθεση ή στην άμυνα. Και έτσι ενώ κάποιοι από την εντεκάδα παίζουν άμυνα άλλοι παίζουν στην επίθεση. Γιαυτό το λόγο δεν έχει μαζική άμυνα ή μαζική επίθεση ο άρης. 'Οταν πχ η ομάδα του είχε την μπάλα και βρισκόταν στην αντίπαλη περιοχή η κάμερα είχε πιάσει αρκετές φορές τον Λαζαρίδη να πηδάει μόνος του στην περιοχή του άρη για να απομακρύνει την σέντρα ενός φανταστικού αντιπάλου. Τι ίδιο συνέβη και όταν ενώ η ομάδα αμύνονταν, πετάχτηκε ο Κάλβο προς την αντίπαλη εστία νομίζοντας πως έχει μια φανταστική μπάλα στα πόδια του, για αντεπίθεση. Σε φιλικό παιχνίδι μάλιστα υπήρχαν και παίκτες που δεν έκαναν ούτε άμυνα, ούτε επίθεση και πήγαν μαζικά στα αποδυτήρια χωρίς να έχει σφυρίξει κανείς τίποτα, υποθέτοντας πως είναι ημίχρονο.

Αφού έχουν παρακολουθήσει πέντε τρίωρα ντοκιμαντέρ του BBC για τους νεροβούβαλους οι παίκτες του αρη είναι έτοιμοι να παίξουν μαζικά σε ευρωπαϊκό αγώνα.

Ζήτω οι μαζικές τακτικές, ζήτω η αργεντίνικη παπαρολογία, ζήτω η βιοποικιλότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: