Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2010

Πολιτική και Αθλητισμός: Από τον παρασιτισμό στην αμφοτεροβίωση

Ο Φέτελ πανηγυρίζει στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο
Διάβασα αυτή την είδηση για την πολιτική παρέμβαση μετά την ήττα της Ferrari στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και την απώλεια του πρωταθλήματος. Παρενέβη πολιτικός και ζήτησε παραιτήσεις. Δεν έχασε την εξουσία ο Μπελουσκόνι από τα ξενοπηδήματα και θα την χάσει εξαιτίας του Αλόνσο.

Θράσος; Έχει βγει ποτέ ο Αρης για να ζητήσει τις εξηγήσεις από το ΠΑΣΟΚ επειδή πέρασε το νομοσχέδιο του ασφαλιστικού; Βγήκε ποτέ η Λεβερκούζεν να ζητήσει την παραίτηση της Μερκελ επειδή δεν συμφωνούσε με την βοήθεια προς την Ελλάδα; Ηρθε ποτέ η Ροζενμποργκ να πει ότι θα κατέβει με την δεύτερη ομάδα ως διαμαρτυρία για την μεταναστευτική πολιτική της χώρας;


Λίγο πριν τις δημοτικές εκλογές. Και όχι, δεν είναι Photoshop
Αλλά έτσι είναι. Δώσε θάρρος στο χωριάτη να σ' ανέβει στο κρεβάτι. Δυστυχώς όμως οι πολιτικοί από παράσιτα του αθλητισμού έγιναν ομοτράπεζοι. Δώσε κανένα γήπεδο να σου δώσω ψήφους. Σβήσε κανένα χρέος και θα πω και ένα καλό λόγο στο ΔΣ της ομάδας. Σπρώξε καμία κρατική διαφήμιση στη φανέλα και θα σου δώσω εγώ οικοπεδάκι στο δεύτερο πόδι… Άνθρωποι που δεν είχαν ποτέ σχέση ούτε καν με τη γυμναστική, με κοιλιές μέχρι το γόνατο, κόπτονται για το Καλό του Αθλητισμού και αποκομίζουν πολλά περισσότερα οφέλη (οικονομικά και πολιτικά) από αυτούς που όντως αθλούνται για να ζήσουν με το να τους εκμεταλλεύονται. Διαφωτιστικό και το άρθρο του Contra.gr για την διαφθορά της Fifa στην Αφρική. Το τελευταίο κρούσμα διαφθοράς στην Αγία αυτή ένωση. Αξίζει να το διαβάσετε για να δείτε πως ένας ανύπαρκτος και άσχετος με τον αθλητισμό άνθρωπος κατάφερε να βγάλει εκατομμύρια ευρώ όταν οι ποδοσφαιριστές δεν έχουν ούτε παπούτσι να βάλουν.

Ζήτω ο το Βατικανό του Σεπ Μπλατερ, ζήτω η έντιμη πολιτική, ζήτω το λίφτινγκ του Μπερλουσκόνι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: