Τετάρτη 2 Μαρτίου 2011

Τι συμβαίνει όταν αφήνεις του γάμους και πας για πουρνάρια;

Τι σχέση έχει η δολοφονία των 2 αστυνομικών με τα αθλητικά δρώμενα της χώρας; Εκ πρώτης όψεως καμία, αλλά ας αναλύσουμε το θέμα λίγο παραπάνω. Δεν θα σταθούμε στη ελλιπή εκπαίδευση που οι ίδιοι αστυνομικοί παραδέχονται πως έχουν, ούτε στην έλλειψη εξοπλισμού. Δεν εμπίπτει στην αρμοδιότητά μας και στην θεματολογία μας. Αυτό που μπορούμε όμως να σχολιάσουμε είναι οι δηλώσεις του αντιπροέδρου των Αστυνομικών Υπαλλήλων Αττικής, Νίκου Καραδήμα. Ανέφερε μεταξύ άλλων: ‘την ώρα της δολοφονίας των δυο αστυνομικών, 14 περιπολικά, αντί να είναι διαθέσιμα, ήταν επιφορτισμένα με το να φυλάσσουν οικίες παραγόντων ΠΑΕ και ποδοσφαιριστές αυτών’ (πηγή: tanea.gr)

Μπράβο και πάλι μπράβο. Ένα μεγάλο μπράβο στην Πράσινη, στο Γαύρο, στη Derby, στον Θέμο, στο Μαρινάκη στον Πατέρα, στον Μητρόπουλο. Φυσικά και δεν πρόκειται να νιώσουν υπεύθυνοι ούτε στο ελάχιστο για ότι έγινε. Εξάλλου υπάρχουν τόσοι και τόσοι άλλοι που θα έπρεπε να νιώθουν υπεύθυνοι για την δολοφονία των αστυνομικών, έτσι δεν είναι; Σε μία αλυσιδωτή αντίδραση, κανένας κρίκος της δεν είναι αποκλειστικά υπεύθυνος για το αποτέλεσμά της, αλλά μπορείς να επιμερίσεις σε όλους τους κρίκους ένα ποσοστό για το αποτέλεσμα.

Αν οι ποδοσφαιροπαράγοντες είναι τόσο φτωχοί, τι να πω, ας τους στείλουμε αστυνομικούς. Αλλά να στέλνεις αστυνομικούς πληρωμένους από το δημόσιο σε άτομα που καθαρίζουν από τριακόσια χιλιάρικα το χρόνο μέχρι μερικά εκατομμυριάκια είναι σαν να στέλνεις τους κηπουρούς του δήμου και τους υπαλλήλους καθαριότητας να καθαρίζουν τις βίλες στο Κεφαλάρι και να έχουμε την πλατεία Κλαυθμώνος  χαβούζα. (Δεν γίνονται αυτά τα πράγματα σε αυτή τη χώρα, γίνονται;)
Αστυνομικοί με αθλητικά σε ώρα προπονησης

Έχουμε και μία  πρόταση για την Superleague, την ΕΠΟ και την πολιτεία, αφού φαίνεται πως τέτοια θέματα τα παίρνουν πολύ σοβαρά. Υπάρχει αθλητική δικαιοσύνη και αθλητικός εισαγγελέας και φαίνεται πως κάνουν τη δουλειά τους πολύ σοβαρά και αδέκαστα. Γιατί δεν δημιουργούν και μία αθλητική αστυνομία; Υπάρχουν ένστολοι αστυνομικοί, αστυνομικοί με πολιτικά, τώρα μπορούμε να έχουμε και αστυνομικούς με αθλητικά. Για τα καμάρια μας που μοχθούν στο γήπεδο για ένα κομμάτι ψωμί, για τους αγνούς φιλάθλους που διψούν για υψηλό αθλητισμό, για τους αγνούς παράγοντες που νοιάζονται για τα αρχαιοελληνικά ιδεώδη του αθλητισμού.

Ζήτω οι απροστάτευτοι οι ποδοσφαιροπαράγοντες, ζήτω τα περιπολικά των ποδοσφαιριστών

Δεν υπάρχουν σχόλια: