Τρίτη 15 Μαρτίου 2011

Μπενίσκος: ο τζουντόκα - παλαιστής - χορευτής που παίζει μπάλα

Ο παναιτωλικός πέρασε την Δευτέρα από το γήπεδο του εθνικού αστέρα με νίκη 0-1 στο 90 φεύγα. Εμείς θα σταθούμε λίγο στο γκολ που έβαλε ο παναιτωλικός. Δείτε το βίντεο του αγώνα πρώτα.



Δείτε τη φάση στο 0:20. Ο Μπενίσκος στη συγκεκριμένη φάση είναι ένα κράμα αθλητή του τζούντο, της ελληνορωμαϊκής και του so you think you can dance που ψάχνει απεγνωσμένα για παρτενέρ. Αρχικά έκανε λαβή (ελληνορωμαϊκής), μετά τράβηξε φανέλα (τζούντο), στη συνέχεια πήρε αγκαλιά τον παίκτη του παναιτωλικού και με μια αριστοτεχνική κίνηση τον σηκώνει στον αέρα και τον γυρνάει ακριβώς τη στιγμή που έρχεται η μπάλα στο κεφάλι. Έτσι, βοηθάει τα μέγιστα ώστε να σκοράρει ο παναιτωλικός.

Αν δείτε τη σκηνή ξανά δεν μπορεί παρά να μείνετε ενθουσιασμένοι. Οι πιο απαιτητικοί κριτές βέβαια θα περίμεναν από τον Μπενίσκο να κάνει τον Edjerguele διπλό τόλουπ αντί για μονό, αλλά μιλάμε για Β εθνική, ας μην περιμένουμε ανεβασμένο επίπεδο. Για την φάση μίλησε και ο Αλέξης Κωστάλας, που αφού ανέλυσε πως περίμενε περισσότερα πράγματα βάσει σωματοδομής από τον Μπενίσκο, δήλωσε πως θα ήταν χαρούμενος να τον δει στο Dancing with the stars την επόμενη χρονιά.

Παρόλα αυτά, ο εθνικός αστέρας έχει παράπονα στην συγκεκριμένη φάση γιατί ο παίκτης του Παναιτωλικού, στην προσπάθειά του να ανασάνει από το κεφαλοκλείδωμα του Μπενίσκου μάλλον, σπρώχνει άλλο παίκτη του αστέρα και κάνει επιθετικό φάουλ. Αφού δείτε τις φάσεις, ας δούμε και τι έγραψαν τα ιντερνετικά μέσα:

Από dokari.gr
Ο Εντζεγκουέλε μετά από κόρνερ του Θεοδωρίδη άνοιξε το σκορ με κεφαλιά για τους Αγρινιώτες στο 1ο λεπτό των καθυστερήσεων, όμως οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν πολύ έντονα για επιθετικό φάουλ, αφού υπήρξε σπρώξιμο παίκτη τους από τον άσο του Παναιτωλικού, στην προσπάθειά του να "απεγκλωβιστεί".

Από contra.gr
Παρόλο όμως που άντεξε για 90 λεπτά, πέταξε την ευκαιρία την καθοριστική στιγμή. Τότε που ο Ετζενγκουέλε, μετά από αλληλοσπρωξίματα με τον Μπενίσκο (περισσότερο του γίνεται πέναλτι), πήρε την κεφαλιά και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Κοτταρά. Όλος ο Αστέρας έπεσε πάνω στο βοηθό, θεωρώντας ότι πριν ο παίκτης του Παναιτωλικού σκοράρει έσπρωξε με τον χέρι τον Παριανό που επιχείρησε να μπει στη φάση. Ωστόσο ο διαιτητής δεν άλλαξε άποψη (ο τηλεοπτικός φακός φαίνεται να τον δικαιώνει) και το 0-1 έμελλε να είναι το τελικό αποτέλεσμα.

Από gazzetta.gr
Οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν στη φάση του 0-1 για επιθετικό φάουλ στον Παριανό, αλλά το ριπλέι δεν φαίνεται να τους δικαιώνει καθώς ναι μεν ο Ετζενγκουέλε σπρώχνει τον αμυντικό του Αστέρα, ωστόσο παράβαση υπάρχει σχεδόν ταυτόχρονα και από τον Μπενίσκο που κρατάει παρατεταμένα τον σκόρερ. Δικαίως ο διαιτητής άφησε το παιχνίδι να εξελιχθεί.

Από exedrasports.gr
Οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν έντονα στον διαιτητή Μαντάκη για τη φάση του τέρματος, καθώς υποστήριξαν πως ο σκόρερ υπέπεσε σε φάουλ αποθώντας τον Παριανό (προηγουμένως ο Μπενίσκος είχε τραβήξει τη φανέλα του Εντζεγκουέλε). Ο διαιτητής περικυκλώθηκε από τους ποδοσφαιριστές του Εθνικού και ο αγώνας διεκόπη για περίπου πέντε λεπτά. Τελικά αφού τα πνεύματα ηρέμησαν δόθηκε συνέχεια με τον τέταρτο διαιτητή να υποδεικνύει 8 λεπτά επιπλέον χρόνου! 

Περιμένουμε σύντομα την ανακοίνωση του εθνικού αστέρα για τα αίσχη της διαιτησίας



Ζήτω το Μπενίσκειο τέτραθλο, ζήτω ο Αλέξης Κωστάλας

Δεν υπάρχουν σχόλια: