Κυριακή 20 Μαρτίου 2011

Κύριε Μπιτσαξή τι λέγατε με τους μαφιόζους;

Βαρύγδουπες δηλώσεις από τον κ. Μπιτσαξή για τους οργανωμένους και την βία σε άρθρο που αναδημοσιεύεται στο onsports.gr, από το 'Κ' της καθημερινής. Σταράτα λόγια σόφρωνος πολιτικού ανδρός. Ω, η κάθαρση του ελληνικού αθλητισμού με τέτοιους πεφωτισμένους οδηγούς είναι κοντά. Ω, σε ακολουθούμε πιστά λαμπρέ Μπιτσαξή! Μερικά μόνο από τα λόγια που προκαλούν αισθήματα προσμονής στον αγνό φίλαθλο-ψηφοφόρο που έχει σιχαθεί με αυτά που γίνονται στον χώρο του ελληνικού αθλητισμού:


"...Ιστορικά, η βία τράφηκε από τις ίδιες τις ΠΑΕ. Ιδιωτικοί στρατοί και  διαπλοκή ήταν η πρώτη ύλη. Αλλά από τη φετινή πείρα βλέπουμε ότι το τέρας στρέφεται τώρα εναντίον της μήτρας του..."

"...Στις παρυφές των συνδέσμων φιλάθλων λειτουργούν και συμμορίες μαφιόζικου τύπου, με τα χαρακτηριστικά μιας μικρής «Καμόρα». Υπάρχει σαφέστατα και το κοινό έγκλημα στο χώρο του ποδοσφαίρου, όπως και αόριστες ιδεολογικές αναφορές στον αναρχοαυτόνομο ή στον ακροδεξιό χώρο."

Ερώτηση: Τα οικονομικά συμφέροντα αυτής της «Καμόρα» συνδέονται με τις ΠΑΕ;


"Οπωσδήποτε η ηγεσία των συνδέσμων είναι διαπλεκόμενη με τις ΠΑΕ."

και τέλος:

"...Το ότι το επαγγελματικό ποδόσφαιρο ήταν πολιτικά διαπλεκόμενο στην Ελλάδα το ξέρουν κι οι πέτρες. Το λέει η ιστορία, οι αλλεπάλληλες ρυθμίσεις χρεών. Οι χρηματοδοτήσεις. Η πολιτική διαπλοκή στο ποδόσφαιρο, εκτιμώ ότι πνέει τα λοίσθια..."

Ο κ.Μπιτσαξής όταν μιλά με οργανωμένους και την 'Κ'
Μπράβο μεγάλε τα είπες μια χαρά! Στην καθημερινή τα είπες εξάλλου, δεν περίμενε κανείς κάτι διαφορετικό. Οι αναγνώστες τις αυτά θέλουν να ακούσουν. Πως μας εξηγείς όμως αυτήν την είδηση; Τι είπατε με τους οργανωμένους του Ολυμπιακού και από πότε συνομιλείτε με τους ιδιωτικούς στρατούς και μαφιόζους; Η μήπως δεν είναι ιδιωτικοί στρατοί τελικά; Για να δούμε λίγο τι λέτε...:

"...Οι οργανωμένοι οπαδοί των ομάδων αισθάνονται, για πάρα πολλά χρόνια, ότι έχουν τεθεί εκτός του δημόσιου διαλόγου. Για το λόγο αυτό, η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, σε συνεργασία με την ΔΕΑΒ, άνοιξε πρόσφατα τον δίαυλο επικοινωνίας με τους οργανωμένους οπαδούς όλων των ομάδων. Ήδη έχει πραγματοποιηθεί συνάντηση του Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού με την ομοσπονδία των οργανωμένων οπαδών όλων των ομάδων..."

Τελικά οι ιδιωτικοί στρατοί έχουν τεθεί εκτός δημόσιου διαλόγου; κρίμα δεν είναι; Ας πάμε να μιλήσουμε λίγο μαζί τους... να δούμε τι λένε... Γιατί και οι ΄Καμόρες' κουβαλάνε ψήφους... έτσι δεν είναι κύριε Μπιτσαξή;

Τελικά στο μόνο που έχετε δίκιο είναι στο ότι το επαγγελματικό ποδόσφαιρο ήταν πολιτικά διαπλεκόμενο στην Ελλάδα και πως αυτό το ξέρουν κι οι πέτρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: