Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011

Αθλητισμός χωρίς απόκριες γίνεται;

Αόματος: Κάποιοι το είδαν ως οφσάιντ και άλλοι ως καθαρό γκολ
Καταρχήν να ασχοληθούμε και εμείς λίγο με το ντέρμπι. Θα γράφαμε κάποιο σχόλιο, αλλά μας πρόλαβε ο κ. Μαρινάκης με τις δηλώσεις που έβγαλε. Μετά και από αυτές τις δηλώσεις ψάχνουμε να βρούμε τηλέφωνα. Τον θέλουμε να γράφει στο blog. Το ξέρω πως πολλοί θα τον θέλουν για να γράφει στον δικό τους χώρο, αλλά πιστεύω πως θα τον κερδίσουμε. Και εξηγούμαι γιατί πιστεύω πως μπορεί να έχει μόνιμη στήλη. Καταρχήν παλεύουμε (από διαφορετικά μετερίζια πάντα) για το ήθος στο ποδόσφαιρο. Αδιαπραγμάτευτη αρχή για οποιονδήποτε γράφει σε αυτό το blog. Κατά δεύτερον πρέπει να έχει μια λεπτή αλλά αιχμηρή αίσθηση του χιούμορ. Δύσκολος συνδυασμός, αλλά ο μαρινάκης κακά τα ψέματα, το έχει το άθλημα. Άνετα θα στεκόταν σε οποιαδήποτε παράσταση για standup comedy club. Βλέπω ξανά και ξανά τις δηλώσεις του μετά το ματς και κάθε φορά θαυμάζω το γεγονός πως ενώ ξέρει πολύ καλά το τι ατάκες λέει, δεν γελάει σε καμία στιγμή και δεν χάνει τον ρόλο του ούτε δευτερόλεπτο. Ακόμα και έμπειροι κωμικοί θα είχαν σκάσει στα γέλια σε κάποιο σημείο του παραληρήματος. Αλλά όχι! Εκεί ο μαρινάκης! Βράχος! Γι’ αυτό τον παραδεχόμαστε σαν standup κωμικό και μάλιστα από τους καλύτερους.

Η μόνη μας ένσταση έχει να κάνει με τις καταχρήσεις στις οποίες φαίνεται να έχει αδυναμία. Για να γράψει στο υπέροχο blog μας και για να συνεργαστεί με την ομάδα μας θα πρέπει να κόψει και τα ληγμένα και το αλκοόλ. Σε αυτό είμαστε κάθετοι και θα τον βοηθήσουμε όπως μπορούμε φυσικά.

Υπήρχαν και κάποιες εορταστικές πρωτοβουλίες αυτές τις μέρες μετά και την πεντακάθαρη νίκη του ολυμπιακού επί του παναθηναϊκού που συνδυάστηκαν με το Τριώδιο και τα γνωστά ελληνικά αποκριάτικα ήθη. Και με αυτές θα ασχοληθούμε. Καταρχήν εορτάζοντες οπαδοί από αυτούς που μπήκαν για να πανηγυρίσουν στο καραισκάκη πέταξαν μολότοφ (ή γκαζάκια σύμφωνα με άλλους) στα γραφεία της Superleague. Εξάλλου γιορτή χωρίς βεγγαλικά στην Ελλάδα γίνεται; Δεν γίνεται! Επίσης με τυμπανοκρουσίες και αλαλαγμούς έγιναν παρόμοια δρώμενα και στο σπίτι του Τοροσίδη, του καλύτερου (και ηθικότερου να μας επιτρέπεται να προσθέσουμε) Έλληνα ποδοσφαιριστή. Εκεί οι γείτονες αναφέρουν φωτιές, μολότοφ, συνθήματα και διονυσιακά γλέντια μέχρι τελικής πτώσης. Μια βραδιά-έκπληξη είχαμε και στα γραφεία της ΕΠΟ. Περιφερόμενοι μεταμφιεσμένοι σάτυροι χόρευαν και τραγουδούσαν, και τα συνεχόμενα πειράγματα των καρναβαλιστών στους περαστικούς συνοδεύτηκαν από τα γκαζάκια που προσεκτικά τοποθέτησαν στα γραφεία στην ΕΠΟ έμπειροι γκαζάκηδες.

Η αστυνομία δεν ανησυχεί, καθώς όπως επισημαίνει, οι μολότοφ είναι επικίνδυνες μόνο όταν χρησιμοποιούνται εναντίον τραπεζών, αστυνομικών και πολιτικών, και τα γκαζάκια είναι όπλα μόνο τοποθετούνται από τρομοκράτες. Σε όλες τις υπόλοιπες περιπτώσεις κια τα δύο αντιμετωπίζονται ως απλά βεγγαλικά. Το γεγονός πως ο Νικοπολίδης ζήτησε αστυνομική προστασία δεν σχετίζεται με το ντέρμπι, αλλά με την φύλαξη μιας πανάκριβης σπανιας ποικιλίας γιαπωνέζικης πετούνιας που εισήγαγε μόλις χτες στην Ελλάδα.

Ζήτω οι Απόκριες, ζήτω η Κωμωδία, ζήτω το ελληνικό δράμα

Δεν υπάρχουν σχόλια: