Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2011

Κλισέ: Με πόσο τοις εκατό παίζουν οι παίκτες σας;

Έχουμε κατά καιρούς πει πως οι ρυθμοί του επαγγελματισμού έχουν ανέβει πολύ τα τελευταία χρόνια. Κάποτε ήταν αρκετό οι ομάδες να παίζουν στο 80% με 90% για να παίρνουν τα παιχνίδια, ενώ το 100% της απόδοσής τους το έπιαναν σε ντέρμπι ή σημαντικούς αγώνες. Σε κάποιο σημείο της περασμένης δεκαετίας οι ομάδες έπιασαν το 100%. Όλοι οι κοινοί θνητοί είπαμε πως οι ομάδες έπιασαν τα όριά τους. Ήμαστε γελασμένοι. Πάμε να δούμε μια νέα γενιά ομάδων που ποτέ δεν παίζουν κάτω από το 100% των δυνατοτήτων τους.

Το μπάσκετ γενικά κινείται στο 110%. Δηλώσεις για το συγκεκριμένο ποσοστό αυτά θα δούμε να έχουν γίνει από ομάδες όπως το μαρούσι, τη σιένα, τον παοκ αλλά και τον ολυμπιακό δια στόματος Χαλπερίν. Το οξύμωρο είναι πως ο ολυμπιακός σύμφωνα με δηλώσεις του Τεόντοσιτς φέτος θα παίξει στο 200%! Εκεί φαίνεται πως υπήρξε μία κακή συνεννόηση μεταξύ των παικτών του ολυμπιακού, καθώς και της διοίκησης αφού δεν ενημέρωσε τους παίκτες σε ποιο ποσοστό των δυνατοτήτων τους θα παίξουν φέτος. Εξάλλου υπάρχει και ρήτρα πως τα πριμ για κάθε διοργάνωση θα κατατεθούν μόνο αν οι παίκτες πιάσουν το 150% και πάνω. Ο παναθηναϊκός πάντως έχει ξεκινήσει σύμφωνα με τον Ομπράντοβιτς με ένα σταθερό 120% και σύμφωνα με δηλώσεις του Γιαννακόπουλων θα μείνει εκεί για όλη τη μπασκετική σεζόν. Δεν αποκλείεται πάντως να υπάρξουν αιφνιδιαστικές αλλαγές στο ποσοστό την περίοδο του final four.

Στο ποδόσφαιρο τώρα τα πράγματα έχουν ξεφύγει. Θα σας αναφέρουμε μόνο ένα παράδειγμα. άρης. Όταν ξεκίνησε με προπονητή τον Κούπερ τις υποχρεώσεις του στο europa league είχε κάνει τις εκπληκτικές δηλώσεις για 1.000%. Εξάλλου για τέτοιου τύπου δηλώσεις θεωρείται ένας μεγάλος προπονητής. Ο Μιχαλήτσος όμως ανέλαβε την ομάδα μετά από αυτόν και έκανε τις εξής δηλώσεις πριν το ματς με την Manchester City. Θα δώσει η ομάδα το 120%! Αν το συγκεκριμένο ποσοστό πολλαπλασιαστεί όπως πρέπει με το 1.000% του κούπερ, τότε οι συγκεκριμένοι παίκτες θα φτάσουν στο 1.200%. Είναι η πρώτη φορά που γίνεται κάτι τέτοιο στην ιστορία του αθλήματος.

Την τρίτη το βράδυ λοιπόν περιμένουμε να δούμε τα υπερφυσικά όντα-παίκτες του άρη να κάνουν πράγματα που ένας κοινός θνητός τα έβλεπε μόνο σε ταινίες επιστημονικής φαντασίας. Στην προπόνηση της Δευτέρας ο Σηφάκης σταμάτησε σουτ με τα μάτια. Ο Νέτο στο οικογενειακό διπλό, όταν έτρεξε να για να προλάβει να βγάλει μια σέντρα μεταμορφώθηκε για λίγα δευτερόλεπτα σε κούγκαρ. Την μπάλα την πρόλαβε, αλλά σέντρα δεν μπόρεσε να κάνει, καθώς τα κούγκαρ δεν έχουν κουντεπιε. Σε κάποια άλλη φάση ο Κόκε τηλεμεταφέρθηκε από θέση οφσάιντ σε καλυπτόμενη θέση, ενώ σε φάουλ έξω από την περιοχή ο Τζέζαρεκ με μόνο 3 δευτερόλεπτα αυτοσυγκέντρωσης εξαφάνισε την μπάλα μπροστά από τα πόδια του και την εμφάνισε μέσα στο τέρμα. Σε δηλώσεις που έκανε μετά την προπόνηση σε δημοσιογράφο-ερευνητή της ΝΑΣΑ εξήγησε: 'Σε αυτά τα τρία δευτερόλεπτα, παρέκαμψα για λίγο το χωροχρονικό συνεχές και οραματίστηκα την μπάλα στα δίχτυα. Όταν άνοιξα τα μάτια μου ήξερα πως η μπάλα θα πάει εκεί που την οραματίστηκα. Είναι κρίμα που οι θνητοί φίλοι του άρη δεν μπόρεσαν να δουν τα φάλτσα που έβαλα. Δεν πειράζει όμως, ας παρηγορηθούν με το γεγονός πως σε κάποιο παράλληλο σύμπαν οι άλλοι τους εαυτοί το απόλαυσαν το γκολ'.


Ο λόγος για τον οποίο ο χαβίτο έφυγε απο την ομάδα, είναι γιατί έχασε αυτήν τη μονομαχία απο έναν πιτσιρικά από τις ακαδημίες του άρη.

Ζήτω τα ποσοστά, ζήτω οι υπεράνθρωποι, ζήτω τα X-files

Δεν υπάρχουν σχόλια: