Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2010

Η χιονόμπαλα που ξεκίνησε ένα πόλεμο



Στο παραπάνω βίντεο βλέπουμε πως ο καλύτερος έλληνας ποδοσφαιριστής (βάσει ΠΣΑΠ) λυγίζει κάτω από την ωμή δύναμη και την αβυσσαλέα ορμή μιας χιονόμπαλας (που δεν τον χτυπάει καν). Ναι, είναι ο καλύτερος, ναι, είναι ο πιο γαύρος από τους γαύρους, ναι, είναι ο βαζελοκτόνος της δεκαετίας... δεν παύει όμως να είναι άνθρωπος. Κι ένας άνθρωπος δεν μπορεί να κάνει και πολλά μπροστά σε μια επερχόμενη χιονόμπαλα, παρά μόνο να δεχτεί τη μοίρα του και να πέσει. Οι γιατροί του ολυμπιακού είπαν πως τα πράγματα θα μπορούσαν να είναι χειρότερα και πως τον βοήθησε πάρα πολύ η γερή του κράση. Άλλοι έχουν μείνει εκτός γηπέδων για μήνες. Εξάλλου, το χτύπημα χιονόμπαλας για τους αθλίατρους ισοδυναμεί με ρήξη χιαστών.

 Ο ψυχρός πόλεμος ξεκίνησε όταν οι Ρώσοι συνοριοφύλακες έφτιαξαν ένα χιονάθρωπο σε Αμερικάνικο έδαφος (στην πολιτεία της Αλάσκα). Οι Αμερικανοί απάντησαν λιώνοντας το άγαλμα από πάγο του Στάλιν που είχε φτιάξει η ΕΣΣΔ σε κεντρική πλατεία του Νοβοσιμπίρσκι. Δεν ήθελε και πολύ η κατάσταση να φτάσει στην κρίση των πυραύλων της Κούβας. Οι πρόσφατες εχθροπραξίες μεταξύ Βορείου και Νοτίου Κορέας ξεκίνησαν όταν στρατιώτες των φυλακίων άρχισαν να παίζουν χιονοπόλεμο. Η κατάσταση ξέφυγε από κάθε έλεγχο και όλοι είδαμε την κατάληξη. Νεκροί από θραύσματα χιονιού, τραυματίες από κομμάτια πάγου που βρίσκονταν στους βορειοκορεάτικους όλμους. Πολλοί λαοί το έχουν νιώσει στο μεδούλι τους, το χιόνι ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΣΤΕΙΑ ΥΠΟΘΕΣΗ.

Και τώρα θα παρακολουθήσουμε ένα στιγμιότυπο από μια (κατά τα άλλα άψογη) ταινία που λοιδορεί το ενδεχόμενο σοβαρού τραυματισμού από χιόνι και το κάνει να φαίνεται τόσο αθώο και παιχνιδιάρικο. Kids don't try this at home.



Ζητω ο Σπαθάρης, ζήτω το ΚΘΒΕ, ζήτω οι χειμερινοί ολυμπιακοί

Δεν υπάρχουν σχόλια: