Πέμπτη 14 Απριλίου 2011

Ο Ιωνικός κινείται με Blanco

Εύγε! Μεγάλες στιγμές ζει ο ιωνικός, ένα από τα ιστορικά σωματεία της Αττικής αλλά και της Ελλάδας. Μεγάλο μπράβο στους συνεχιστές του αείμνηστου Κανελλάκη.

Ο Ιωνικός έκανε φέτος αρκετές μεταγραφές... Μόνο στην περίοδο του Ιανουαρίου έκανε 24,  και 25 έκανε το καλοκαίρι. Κοιτώντας τα νούμερα ξέχασα πως για να κατεβάσεις ομάδα για ποδόσφαιρο πρέπει να έχεις 11 παίκτες. Μου φάνηκαν πολύ λίγοι. Όταν άκουσα για Blanco και Ιωνικό ψιθυριστά, είπα από μέσα μου: Βρε μπράβο κίνηση η διοίκηση, θα πάρει τον Ισμαέλ της αεκ, θα βουλώσει και στόματα. Αμ δε... Τώρα μαθαίνουμε και κάτι καινούριο. Πως στο Blanco που αναφέρονταν οι φήμες ήταν το blanco που είχα στο γυμνάσιο για να σβήνω τα λάθη μου. Από το 2009 είχε το ίδιο έγγραφο και του άλλαζε απλά τις ημερομηνίες, έσβηνε τις παλίες και έβαζε τις καινούριες. Ούτε τον αριθμό πρωτοκόλλου δεν άλλαζαν. Τσακάλια. Μετά και από αυτές τις εξελίξεις είπα να κάνουμε μια αναδρομή στα φετινά κατορθώματα της ομάδας. Όχι πως το θέαμα που προσέφεραν οι, πλέον των 50, ποδοσφαιριστές της ομάδας ήταν λίγο, αλλά μας ξέρετε εμάς, είμαστε λίγο του κουτσομπολιού και βάζουμε πικάντικα θέματα.
Ξεκινάμε με αυτό. Πρώτη φορά στα χρονικά διακόπηκε για 45 λεπτά ματς κεκλεισμένων των θυρών λόγω επεισοδίων. Δυνατό, αλλά συνεχίστηκε το φαινόμενο. Το νεράντζι πήγε σύννεφο σε αυτή την περίπτωση. Highlight της χρονιάς το παιχνίδι με το παναιτωλικό και η είσοδος στον αγωνιστικό χώρο και μετά η έξοδος από τον αγωνιστικό χώρο και μετά η έξοδος από το γήπεδο και η έξοδος και το κυνήγι στις γειτονιές της Νίκαιας.

Νομίζει κανείς πως πιο συχνά είναι στο γρασίδι, παρά στις κερκίδες οι οπαδοί του ιωνικού. Επίσης καλό ήταν και το ματσάκι που είδαμε στο Ηλιούπολη - Ιωνικός 0-2. Μεγάλο παιχνίδι και αναπάντεχη εξέλιξη. Και για να θυμηθούμε και κάτι από τις παλιές καλές στιγμές.
Από τα πιο χαρακτηριστικά βίντεο για εκείνη την εποχή, πουκαμισάτοι παίζουν ξύλο με ροκαμπιλάδες, παίκτες κάνουν ντου πυξ λαξ χωρίς να φοβούνται συνέπειες (δεν υπήρχαν τότε)και με αποκορύφωμα ο λόγος του κ. Γέμελου με μπαμπάκια και αίματα για το ήθος. Το τραγικό είναι που ζητάει την βοήθεια των δημοσιογράφων στο τέλος.


Ζήτω το blanco, ζήτω τα αναπάντεχα διπλά, ζήτω το υπερθέαμα των 50 ποδοσφαιριστών

Δεν υπάρχουν σχόλια: